Wat te doen bij een bevroren autoslot?

Als je erachter komt dat het autoslot bevroren is, word je niet bepaald vrolijk. Het is maandagochtend, je hebt net 10 minuten je ramen staan krabben en wil niets liever dan wegrijden wanneer je merkt dat er geen beweging zit in je autoslot. In deze blog leggen we uit wat je in deze gevallen kunt doen.

Het voorkomen van een bevroren autoslot

Voorkomen is beter dan genezen. Een autoslot bevriest omdat er in het slot zelf condensatie plaatsvindt. Wanneer het vriest buiten, bevriest deze condensatie waardoor je autoslot niet meer opengaat of niet meer gemakkelijk opengaat. Om dit te voorkomen is het van belang om je autoslot goed gesmeerd te houden. Doe dit met een vetvrij smeermiddel, zoals een slotenspray, WD40 of kruipolie. Met deze maatregel kan het slot niet meer bevriezen. Denk eraan om ook de passagiersdeuren in te smeren en ook het dashboardkastje. Als het echt goed vriest kan dit slot ook bevriezen. Voorkomen is altijd beter dan ter plekke een nieuwe laten maken, dat scheelt in de kosten van het bijmaken.

Slot auto bevroren, wat nu?

Is je autoslot toch bevroren? Geen paniek! Probeer niet het slot te forceren met kracht. Het slot zal enkel forceren en door de kracht is de kans groot dat de sleutel in het slot afbreekt. Niemand zit te wachten op een gebroken sleutel, maar als dit toch gebeurt, kan Autosleutel Services je autosleutel voordelig repareren.

1. Probeer een andere portiek

Als je autoslot bevroren is hoef je niet meteen over te gaan op paniek. Probeer eerst een ander portiek. In elk slot zit condensatie dat kan bevriezen, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Probeer daarom als eerste altijd een ander portiek met je Mercedes autosleutel voordat je iets anders probeert.

2. Warme kruik

Heb je alle deuren geprobeerd en zijn ze allemaal bevroren? Dan is het nodig om een andere manier te vinden om binnen te komen. In het geval dat je nog thuis bent is de makkelijkste optie om er een warme kruik bij te pakken. Laat water koken en vul de kruik ermee. Vervolgens kan je deze tegen het bevroren autoslot aandrukken en hier een paar minuten tegen duwen. De hitte van het kokende water zorgt ervoor dat het bevroren slot ontdooit en jij hopelijk met gemak je huis in kan. Doe vervolgens gelijk wat olievrij smeermiddel in het slot. Zo weet je zeker dat het voortaan niet nog een keer bevriest.

3. Gebruik een slotontdooier

Bij een bevroren slot kun je wat trucjes proberen om snel weer toegang tot je auto te krijgen. Een van de gemakkelijkste opties die er is om door een bevroren slot heen te gaan, is het gebruik van slotontdooiers, deze zijn er in vloeibare vorm of als sprays, ook wel WD-40 genoemd. Breng een beetje van de ontdooier aan op je sleutel of spuit het rechtstreeks in het slot. Wacht een paar seconden en probeer dan opnieuw het slot te openen. Meestal werkt dit prima om het ijs te smelten en je de auto in te laten.

Een andere methode is om het metalen uiteinde van je sleutel voorzichtig te verwarmen met een lucifer of aansteker en deze vervolgens in het slot te steken. Wees voorzichtig, vooral als je een sleutel met elektronica hebt, zodat je de sleutel niet beschadigt. Onthoud dat het belangrijk is om rustig en voorzichtig te werk te gaan om schade aan de sleutel of het slot te voorkomen. Het laatste wat je wilt is een gebroken sleutel of een beschadigd slot, dus wees geduldig bij het ontdooien. Gebruik vooral geen kokend water als je van plan bent om je slot te ontdooien. Wanneer je water gebruikt dan moet dit lauw water zijn.

Autosleutel Services voor jouw autosleutels

Autosleutel Services is een autosleutelspecialist en helpt je graag met al jouw vragen over autosleutels. Zo kunnen wij autosleutels bijmaken wanneer deze gebroken of beschadigd is. De meeste autosleutels kunnen wij maken terwijl je bij ons wacht. Meer informatie? Wij helpen je graag verder, stuur ons een Whatsapp bericht met je vraag: tel:06 86895235.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.