Wat moet ik doen als mijn autodeur niet meer open gaat van binnen?

Het is erg vervelend als je autodeur niet meer open gaat vanaf de binnenkant. Dit brengt dan ook een groot probleem met zich mee, waar je liever niet mee geconfronteerd wilt worden. Wanneer dit gebeurt wil je snel weten hoe het komt en hoe je het kan oplossen. Daarom gaan we in deze blog dieper in op de redenen waarom dit kan gebeuren en hoe je jezelf uit de auto kan krijgen.

Oorzaken van een autodeur die niet opengaat van binnen

Voordat we kijken naar de oplossingen, is het ook handig om te weten wat de oorzaak is dat de autodeur niet meer van binnen opengaat. Er zijn drie redenen die het meest voorkomen. Zo kan het liggen aan het kinderslot, kunnen er mechanische problemen zijn en kan het liggen door problemen met de elektronische componenten.

Kinderslot

Sommige auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met een kinderslot functie. Dit zorgt ervoor dat kinderen de deuren niet vanuit binnen kunnen openen. Als dit geactiveerd is zal de deur niet opengaan van binnen. Dus controleer eerst of jouw auto dit slot heeft en of deze geactiveerd is. In het geval dat je het niet zeker weet, adviseren we om de gebruikershandleiding van de auto door te lezen.

Mechanische problemen

In verloop van tijd kunnen de deurmechanismen verslijten of vastlopen. Dit kan komen door een ophoping van stof of vuil die in het slot gaat zitten van de auto. Als dit gebeurt en niet tijdig wordt aangepakt zal de deur vanuit de binnenkant uiteindelijk niet meer openen als je aan de deurhendel trekt.

De deurvergrendeling wordt vaak geregeld door stangen en kabels. In het geval wanneer een van deze stangen of kabels breekt of beschadigd is, kan de deur van binnenuit niet meer worden geopend.

Elektronische problemen

Tegenwoordig hebben deuren vaak elektronische deurvergrendelingen en -ontgrendelingen. Zoals elk soort technologie is dit niet uitgezonderd van slijtage en gebreken. Als dit systeem kapot gaat of als er een elektrisch probleem is, zal de deur niet meer ontgrendelen.

Dit zijn de meest voorkomende problemen en oorzaken die komen kijken bij het openen van de autodeur aan de binnenkant. Handig om te weten, maar nog handiger om te weten wat je kan doen wanneer je ermee geconfronteerd wordt.

Oplossingen om de deur aan de binnenkant te openen

Kinderslot: Het is altijd een goed idee om te beginnen met het controleren van het kinderslot. Dit is meestal een schakelaar in de buurt van de deursluiting op de zijkant van de deur. Zorg ervoor dat het kinderslot niet aan staat voordat je probeert de deur van binnenuit te openen.

Mechanisch probleem oplossen: Als het kinderslot niet het probleem is, probeer dan de deur van buitenaf te openen. Als dit lukt, kan het wijzen op een probleem met de interne vergrendeling of met de deur mechanismen. Als je vermoedt dat de mechanische componenten van de deur de oorzaak zijn, kan het nodig zijn om de kabels en stangen te bekijken. Als je ziet dat er iets is gebroken of beschadigd, kan dit de oorzaak van het probleem zijn. In dat geval adviseren wij om je auto door een professional te laten inspecteren en repareren. Daarnaast kan je ook gebruikmaken van een spray die je op je sleutel kan spuiten. Draai hiermee je sleutel in het slot van open naar dicht totdat die weer open gaat.

Elektronisch probleem oplossen: Als je auto elektrische deurvergrendelingen heeft, controleer dan of de deur van binnenuit kan worden geopend wanneer je de ontgrendelingsknop op het dashboard of de afstandsbediening gebruikt. Als dat wel lukt, kan het probleem liggen bij de schakelaar aan de binnenkant van de deur. In sommige auto’s kan je de deurpanelen zelf losmaken en de schakelaar bekijken, maar als je hier geen verstand van hebt, adviseren wij om de auto naar een garage te brengen.

In het geval dat je niet zeker bent van de oorzaak waarom de autodeur niet van binnenuit open gaat. Of in het geval dat je niet de benodigde kennis of gereedschap hebt om de reparatie zelf uit te voeren. Wij adviseren om altijd contact op te nemen met een professionele monteur of dealer. Zij beschikken over de expertise en het gereedschap om het probleem te diagnosticeren en op te lossen.

Autosleutel services voor jouw sleutel problemen

Gaat je deur niet alleen vanuit de binnenkant niet open, maar ook niet vanaf de buitenkant? Dan kunnen er nog meer redenen zijn dat de deur niet opengaat. Een van die redenen is dat de sleutel niet meer werkt. Tegenwoordig hebben de meeste sleutels een RFID signaal. Als het autoslot dit signaal niet herkent, gaat de deur niet meer open. Autosleutel services is de erkende partij die hiermee kan helpen. Voor alle sleutel reparaties, extra sleutels en kwijtgeraakte sleutels zijn wij dé expert voor jou.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.